Wat wij doen


Werken bij Tools To Work

In Nederland

In Nederland geeft Tools To Work mensen de kans te participeren in onze maatschappij. Vrijwilligers, deelnemers aan Sociaal Activeringstrajecten, Dagbesteders en Nieuwkomers doen al werkend in onze werkplaats belangrijke kennis en ervaring op. Onder deskundige begeleiding worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid naar reïntegratie.  Tools To Work is een erkend leer-/werkbedrijf en reviseert de onderstaande gereedschappen:

  • fietsen
  • naai- & breimachines
  • hand- & elektrisch gereedschap

Werken bij Tools To Work

In de werkplaats van Tools To Work in Teteringen (Breda) werken vrijwilligers samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zamelen goederen in, controleren en reviseren deze en slaan ze vervolgens op in ons magazijn. Zodra een projectaanvraag uit Afrika is goedgekeurd en financiering is gevonden, worden de gevraagde gereedschappen verpakt in houten kisten en per zeecontainer verzonden. Onze vrijwilligers zijn voormalig vakmensen en hoogopgeleiden (gepensioneerd of VUT-er), en/of mensen die vanuit een uitkeringssituatie zinvol werk willen doen. We zijn een hecht team, waar je de kans hebt je kwaliteiten te ontdekken of in te zetten. Op de volgende afdelingen kunnen we altijd jouw expertise gebruiken:

  • revisie
  • magazijn
  • houtafdeling
  • logistiek
  • financieën
  • administratie
  • marketing/ communicatie

Is het iets voor mij?

Tools To Work biedt mensen de kans om mee te blijven doen. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor persoonlijk contact, ruimte om te groeien en mogelijkheden tot begeleiding. Wat ook je drijfveer, je talent, je geschiedenis is; bij Tools To Work is er altijd plaats voor je. We maken graag kennis met je. Bekijk onze vacatures of neem contact op.

In Afrika

In Afrika stimuleert Tools To Work jong volwassenen om een praktijkgericht vak te leren. Hiermee kunnen zij een inkomen verdienen, een zelfstandig bestaan opbouwen en hun kinderen naar school laten gaan. Dit doen we in samenwerking met lokale partners en NGO’s. Wij leveren gereviseerde gereedschappen en machines aan beroepsopleidingen en aan startende ondernemers. (In Afrika moet je je eigen gereedschap meebrengen, ook al werk je voor een baas). Onze focus ligt op Oeganda en Kenia, waar we in de loop der tijd stabiele contacten hebben opgebouwd.

Om de duurzaamheid van geleverde machines te waarborgen heeft Tools To Work bovendien een cursus ‘onderhoud en reparatie’ ontwikkeld. Deze cursussen worden jaarlijks ter plekke gegeven, door vrijwilligers van Tools To Work.

Samenwerken met Tools To Work

Goedwerkende naai- en breimachines zijn voor vakscholen en kleine ondernemers onmisbaar. Daar wordt immers een inkomen mee verdiend. Sinds 2005 leiden we onderhoudsmonteurs en trainers van monteurs op in de revisie van naai- en breimachines. We hebben een praktische handleiding en een video cursus ontwikkeld voor de SKIT cursussen. (Sewing and Knitting Information Transfer).

Service Centers

De naai- en breimachines van kleine ondernemers en vakscholen kunnen door onze cursussen nu ter plekke worden onderhouden en gerepareerd in de Service Centers. Opgeleide monteurs leiden ook weer nieuwe monteurs op. Zo verdienen zij een stabiel inkomen en kunnen de vakscholen praktijkonderwijs blijven geven en examens afnemen.