Hope Africa Project in Oeganda

Hope Africa Project in Oeganda

In Kibaale regio in het westen van Oeganda heerst grote werkloosheid. 52% van de jongeren en vrouwen hebben geen inkomen, voor mensen met een handicap is dit zelfs bijna 95%. Het overgrote deel van de bevolking moet leven van de magere opbrengst van een stukje land.

In de snel veranderende samenleving hebben de inwoners van deze regio weinig uitzicht op een verbetering van hun levensomstandigheden. Daardoor wordt de kloof tussen arm en rijk steeds groter.

Onze partnerorganisatie KAPOTEC gaat dit probleem aanpakken en heeft het Hope Africa Project (HAP) opgezet. Een lokaal ingebed en duurzaam vakonderwijsproject om jongeren, vrouwen en mensen met een handicap vooruit te helpen.

KAPOTEC zet zich vol passie in om deze groep in Kagadi een alternatief te bieden. In de opleidingscentra worden vaktrainingen gegeven op het gebied van kledingmaken, metaal- en houtbewerking, elektrotechniek etc.

In 2019 hebben wij deze organisatie ondersteund met gereedschappen en machines. Door de positieve resultaten groeit de vraag naar deze concrete vakgerichte trainingen onder de bevolking, waarmee ook de vraag naar gereedschappen groeit.

In december 2022 hebben wij opnieuw gereedschappen en machines naar KAPOTEC gestuurd. Dit konden we doen dankzij de financiële ondersteuning van: Topuitje, Emballage acties, Jos Cardijnfonds en de Johanna Donk-Grote stichting.

In Kibaale regio in het westen van Oeganda heerst grote werkloosheid. 52% van de jongeren en vrouwen hebben geen inkomen, voor mensen met een handicap is dit zelfs bijna 95%. Het overgrote deel van de bevolking moet leven van de magere opbrengst van een stukje land.

In de snel veranderende samenleving hebben de inwoners van deze regio weinig uitzicht op een verbetering van hun levensomstandigheden. Daardoor wordt de kloof tussen arm en rijk steeds groter.

Onze partnerorganisatie KAPOTEC gaat dit probleem aanpakken en heeft het Hope Africa Project (HAP) opgezet. Een lokaal ingebed en duurzaam vakonderwijsproject om jongeren, vrouwen en mensen met een handicap vooruit te helpen.

KAPOTEC zet zich vol passie in om deze groep in Kagadi een alternatief te bieden. In de opleidingscentra worden vaktrainingen gegeven op het gebied van kledingmaken, metaal- en houtbewerking, elektrotechniek etc.