Vakonderwijs voor kansarme jongeren in Bungoma

Zonder gereedschap kun je geen beroep leren

Tools To Work gaat 4 vakscholen van gereedschap voorzien

4 vakscholen in het district Bungoma in Kenia zijn geselecteerd om hulp te ontvangen om het onderwijs te verbeteren. Het gaat steeds beter met de Keniaanse economie maar niet alle regio’s profiteren daarvan. Bungoma is één van de regio’s waar de economische ontwikkeling achter blijft. De werkloosheid onder jongeren is hoog (61% van de jongeren tussen 15-35 jaar) en het aangeboden onderwijs is matig. Voor de aanleg van waterleidingen, elektriciteit en de aanleg van wegen worden geschoolde werkkrachten uit andere provincies gehaald omdat er lokaal te weinig kennis is. Dat moet en kan verbeteren.

De lokale overheid heeft samen met de Keniaanse overheid een plan opgesteld om het Bungoma district economisch vooruit te helpen.

Er zijn 10 vakscholen geselecteerd voor ondersteuning. Deze scholen moeten een voorbeeldfunctie krijgen voor andere scholen. Er zullen extra lokalen en werkplaatsen worden gebouwd, leraren krijgen extra opleiding en er wordt geïnvesteerd in lesmateriaal en gereedschap voor de praktijklessen.

plattelandsschool in Kenia
plattelandsschool in Kenia
plattelandsschool in Kenia
plattelandsschool in Kenia

Tools To Work gaat 4 van deze geselecteerde technische vakscholen helpen met gereedschap en machines voor de volgende vakken:

  • Constructie en metselen
  • Elektrotechniek
  • Metaalbewerking en lassen
  • Loodgieten
  • Timmeren
  • Motortechniek
  • (Brom-)fietstechniek

Op 27 juli 2020 is de container vertrokken, vol met goederen voor deze scholen. Eind december 2022 is opnieuw een zending naar Kenia verstuurd met materiaal voor dit project.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je er mee instemt. View more
Accepteer
Weiger