Container aangekomen in Sierra Leone

Murialdo Institute Sierra Leone

Op 28 februari 2021 kwam de container aan bij het Murialdo Instituut in Sierra Leone. Fr. Augustinus schrijft:

Gisteren hebben we de lang verwachtte container ontvangen en vanmorgen vroeg hebben we hem uitgeladen en alles was intact, inclusief de fietsen. De docenten en studenten waren op de hoogte van de komst van de container met leermiddelen. Zowel de leerkrachten als de leerlingen stonden klaar om op alle mogelijke manieren te helpen om de inhoud in het magazijn van het instituut te laden voor latere distributie. Het enthousiasme en de blije gezichten van de leraren en leerlingen waren inspirerend. Een aantal studenten kon hun vreugde niet bedwingen en barstte uit in het zingen van dankliederen voor de donateurs. De volgende dag werden de studenten opgeroepen om te helpen de gereedschappen naar hun verschillende afdelingen te brengen.

aankomst container in Sierra Leone
uitladen container
gereedschap en machines

Leraar van de afdeling Elektriciteit:

“Met dit gereedschap staat niets me meer in de weg om mijn leerlingen goed les te geven. Ik ben zo enthousiast; dit is een grote motivatie voor mij. Ik beloof dat ik goed voor deze machines en gereedschappen zal zorgen en ik moedig alle leraren aan hetzelfde te doen.”

Student van de afdeling Kledingmaken:

“Dit is de belangrijkste verbetering die we sinds jaren hebben gehad. Onze afdeling is nu goed uitgerust. We hoeven geen machines meer te delen. We zijn zo dankbaar voor al diegenen die ons deze machines hebben gestuurd… Lang leve Murialdo en lang leve Tools To Work.”

We zijn blij dat het aantal studenten in ons instituut dit jaar echt onverwacht is gestegen. Wij hadden de verwachting dat de coronapandemie de studenten ervan zou weerhouden zich in te schrijven, maar het tegendeel is waar. In totaal hebben we 706 studenten voor het academisch jaar 2020-2021.

afdeling elektra
gereedschap bekijken
klaslokaal kledingmaken

Pandemie

Precies een jaar geleden, in maart 2020, werd in ons land het eerste geval van het coronavirus vastgesteld. De uitbraak van het virus bracht angst en vrees teweeg omdat het de Ebola-epidemie in herinnering bracht. In veel gevallen werd een heel dorp werd weggevaagd en tot op de dag van vandaag zijn de littekens duidelijk te zien op de gezichten van getraumatiseerde gemeenschappen.

Het eerste gerapporteerde geval van het coronavirus bracht een schokgolf teweeg in heel Sierra Leone. Gelukkig reageerde de regering zeer snel door alle openbare scholen en instellingen te sluiten. Het Murialdo Instituut vormde daarop geen uitzondering. We hebben bijna zes maanden niet naar school kunnen gaan. De meeste van onze leerlingen reisden naar hun dorpen of naar andere plaatsen, omdat de hoofdstad zo overvol was en als onveilig werd beschouwd. God zij dank hebben wij geen van onze leerlingen verloren aan deze vreselijke pandemie.

Zoomen

Om onze studenten bij de school te blijven betrekken, namen wij contact op met een donorpartner in Spanje om ons te helpen bij het uitvoeren van een leerprogramma over zoomen. Dit was een geweldige kans voor ons, aangezien wij contact konden opnemen met de meeste van onze studenten via hun telefoonnummers. Het zoom-programma voor afstandsonderwijs was een groot succes en vormde een brug tussen de studenten, het personeel en de administratie, aangezien het de eerste keer was dat van een dergelijke technologie gebruik werd gemaakt.

Maatregelen

Een grote uitdaging waarmee wij nog steeds worden geconfronteerd is hoe wij sociale distantie, het wassen van de handen en het dragen van gezichtsmaskers kunnen handhaven. Gelukkig voor ons werd de toename van het aantal gevallen gemeld tijdens het feestseizoen, Kerstmis. Op dit moment zijn de besmettingen drastisch verminderd en gaat de school gewoon door, hoewel het nog steeds een uitdaging is om de Covid-regels en voorschriften op school te handhaven, zoals de foto’s duidelijk laten zien.

Steun

Het Murialdo Instituut is ‘Tools To Work’ zeer dankbaar voor de enorme steun, aangezien de school echt voor de uitdaging stond om aan haar verplichting te voldoen wat betreft het verstrekken van gereedschap en uitrusting. Met de ontvangen materialen zijn we nu in een betere positie om technische en geschoolde kennis over te brengen op onze studenten. De komst van deze gereedschappen heeft grote vreugde en opluchting gebracht op alle afdelingen en het leren gaat op volle schaal door. Hartelijk dank voor de grote steun.

Fr. Augustinus

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je er mee instemt. View more
Accepteer
Weiger